ИЛОВА
Маҳсулот номи | Омбор тури | Табиий йўқотиш нормативи,% | |||
куз | қиш | баҳор | ёз | ||
Уруғли мевалар (олма, нок, беҳи ва бошқ.), хурмо | Совутиладиган | 0,5 | 0,2 | 0,2 | 0,6 |
Совутилмайдиган | 0,7 | 0,2 | 0,2 | 0,8 | |
Олхўри | Совутиладиган | 0,9 | 0,7 | 0,7 | 1,0 |
Совутилмайдиган | 1,0 | 0,8 | 0,9 | 1,2 | |
Данакли мевалар (ўрик, шафтоли, олча, гилос, анор ва бошқ.) | Совутиладиган | 0,9 | 0,6 | 0,6 | 1,2 |
Совутилмайдиган | 1,0 | 0,8 | 0,8 | 1,4 | |
Узум, қорағат (смородина) | Совутиладиган | 0,5 | 0,2 | 0,3 | 0,8 |
Совутилмайдиган | 0,6 | 0,3 | 0,4 | 1,0 | |
Қулупнай, ертут, малина | Совутиладиган | 1,2 | - | 1,2 | 1,4 |
Совутилмайдиган | 1,4 | - | 1,4 | 2,0 | |
Кечки картошка | Совутиладиган | 0,6 | 0,2 | 0,2 | - |
Совутилмайдиган | 1,0 | 0,3 | 0,4 | - | |
Эртаки картошка | Совутиладиган | - | - | - | 0,5 |
Совутилмайдиган | - | - | - | 0,9 | |
Ўрта ва кечпишар карамлар | Совутиладиган | 0,9 | 0,6 | 0,8 | - |
Совутилмайдиган | 1,3 | 1,0 | 1,2 | - | |
Эртаки карам | Совутиладиган | - | 0,9 | 1,2 | 1,4 |
Совутилмайдиган | - | 1,5 | 2,2 | 2,5 | |
Гулкарам | Совутиладиган | 1,3 | 1,0 | 1,2 | 2,3 |
Совутилмайдиган | 1,8 | 1,5 | 1,9 | 2,8 | |
Илдизмевалар (лавлаги, сабзи, шолғом, турп, кашнич, брюква, сельдерей, постернак ва бошқ.) | Совутиладиган | 0,8 | 0,6 | 0,6 | 1,2 |
Совутилмайдиган | 1,8 | 0,8 | 0,9 | 2,2 | |
Илдизмевалар кўкат ҳолида (ёши ва ўстириб етиштирилгани) | Совутиладиган | 1,2 | 0,8 | 0,8 | 1,5 |
Совутилмайдиган | 1,9 | 1,0 | 1,0 | 3,9 | |
Редиска | Совутиладиган | 0,8 | 0,4 | 0,8 | 0,9 |
Совутилмайдиган | 1,2 | 0,6 | 1,2 | 1,2 | |
Пиёз | Совутиладиган | 0,9 | 0,4 | 0,6 | 0,9 |
Совутилмайдиган | 1,2 | 0,6 | 0,9 | 1,2 | |
Саримсоқ | Совутиладиган | 0,8 | 0,5 | 0,7 | 0,8 |
Совутилмайдиган | 1,0 | 0,7 | 0,9 | 1,1 | |
Кўк пиёз, порей пиёзи | Совутиладиган | 1,0 | 0,6 | 1,0 | 1,3 |
Совутилмайдиган | 1,4 | 0,9 | 1,5 | 1,8 | |
Барра кўкатлар (салат, шпинат, кашнич, сельдерей, ровоч) ва дуккаклилар (нўхат, ловия ва бошқ.) | Совутиладиган | 1,6 | 0,9 | 1,0 | 1,6 |
Совутилмайдиган | 2,4 | 1,2 | 1,4 | 2,4 | |
Маккажўхори сўтаси (сут-мум пишиқлик даврида) | Совутиладиган | 0,9 | - | - | 0,9 |
Совутилмайдиган | 1,5 | - | - | 1,5 | |
Очиқ ер ва иссиқхона бодринги | Совутиладиган | 0,9 | 0,5 | 0,5 | 1,0 |
Совутилмайдиган | 1,5 | 0,8 | 0,8 | 1,8 | |
Помидор (қизил пўстли ва қўнғир) | Совутиладиган | 0,9 | 0,4 | 0,4 | 0,8 |
Совутилмайдиган | 1,0 | 0,5 | 0,5 | 1,0 | |
Бақлажон, кабачка, чучук ва аччиқ қалампир, патисон | Совутиладиган | 1,0 | 0,5 | 0,5 | 1,0 |
Совутилмайдиган | 1,8 | 0,7 | 0,7 | 2,0 | |
Полиз маҳсулотлари (тарвуз, ошқовоқ, қовун) | Совутиладиган | 0,4 | 0,4 | 0,5 | 0,6 |
Совутилмайдиган | 0,6 | 0,6 | 0,9 | 1,0 |
I. 4 ва 5-гуруҳга киритилган ҳўл мева-сабзавот, картошка ва полиз маҳсулотларини ташишда табиий йўқотиш нормативлари | ||||||||||||||||
Тариф номенклатураси гуруҳлари бўйича юк номи | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари (ташиш муддатидан қатъи назар) | |||||||||||||||
4-гуруҳ Сабзавот, картошка, қанд лавлаги, полиз маҳсулотлари (янги узулган) | ||||||||||||||||
Карам, пиёз | 2,70 | |||||||||||||||
Саримсоқ | 0,90 | |||||||||||||||
Ушбу гуруҳга киритилган бошқа юклар (янги музлатилган сабзавотлардан ташқари) | 1,80 | |||||||||||||||
5-гуруҳ Ҳўл мева ва резаворлар. Ёнғоқлар | ||||||||||||||||
Ёнғоқлар ва ҳўл мевалар данагининг мағзи | 0,48 | |||||||||||||||
Ҳўл мева ва резаворлар | 0,72 | |||||||||||||||
II. Янги узилган қовунни ташишда табиий йўқотиш нормативлари | ||||||||||||||||
Вагон тури | Бир кун (24 соат) ташиш давомида юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||||
брутто | нетто | |||||||||||||||
Ёпиқ вагонлар | 0,25 | 0,44 | ||||||||||||||
Изотермик вагонлар | 0,10 | 0,27 | ||||||||||||||
III. Кечки ва эртаки картошка ҳамда сабзини ёпиқ вагонларда ташишда | ||||||||||||||||
а) кечки картошка | ||||||||||||||||
Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Ташиш усули ва юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||||
Идишсиз, тўкилувчи, нетто оғирлигига нисбатан | Қопларда, оғирлиги бўйича | Махсус панжарали контейнерларда, нетто оғирлиги бўйича | ||||||||||||||
нетто | брутто | |||||||||||||||
3 | 1,0 | 0,8 | 0,7 | 0,7 | ||||||||||||
4 | 1,2 | 1,0 | 0,9 | 0,9 | ||||||||||||
5 | 1,3 | 1,0 | 1,0 | 1,0 | ||||||||||||
6 | 1,4 | 1,2 | 1,2 | 1,1 | ||||||||||||
7 | 1,5 | 1,3 | 1,2 | 1,2 | ||||||||||||
8 | 1,6 | 1,4 | 1,3 | 1,3 | ||||||||||||
9 | 1,6 | 1,5 | 1,4 | 1,3 | ||||||||||||
10 | 1,7 | 1,5 | 1,4 | 1,4 | ||||||||||||
11 | 1,8 | 1,6 | 1,5 | 1,4 | ||||||||||||
12 | 1,8 | 1,6 | 1,6 | 1,5 | ||||||||||||
13 | 1,9 | 1,7 | 1,6 | 1,5 | ||||||||||||
14 | 1,9 | 1,7 | 1,6 | 1,6 | ||||||||||||
15 | 2,0 | 1,8 | 1,7 | 1,6 | ||||||||||||
б) эртаки картошка | ||||||||||||||||
Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||
нетто | брутто | нетто | брутто | |||||||||||||
3 | 1,2 | 0,8 | 6 | 2,4 | 1,8 | |||||||||||
4 | 1,7 | 1,3 | 8 | 2,8 | 2,2 | |||||||||||
5 | 2,1 | 1,6 | ||||||||||||||
в) сабзи | ||||||||||||||||
Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||
нетто | брутто | нетто | брутто | |||||||||||||
3 | 1,2 | 0,8 | 8 | 2,8 | 2,2 | |||||||||||
4 | 1,7 | 1,3 | 9 | 3,0 | 2,4 | |||||||||||
5 | 2,1 | 1,6 | 10 | 3,2 | 2,5 | |||||||||||
6 | 2,4 | 1,8 | 11 | 3,3 | 2,6 | |||||||||||
7 | 2,6 | 2,0 | 12 | 3,4 | 2,8 | |||||||||||
IV. Эрта ва кечки пишар карамни ташишда табиий йўқотиш нормативлари | ||||||||||||||||
Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Ташиш усули ва бир кун (24 соат) ташиш давомида юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||||
Эрта пишар карам | Кечки пишар карам | |||||||||||||||
Рефрижераторли вагонларда | Музлаткич-вагонларда | Музлаткич-вагонларда | Ёпиқ вагонларда | |||||||||||||
брутто оғирлиги бўйича | нетто оғирлиги бўйича | брутто оғирлиги бўйича | нетто оғирлиги бўйича | брутто оғирлиги бўйича | нетто оғирлиги бўйича | |||||||||||
1 | 0,5 | 1,7 | 0,5 | 1,2 | 0,3 | 0,6 | ||||||||||
2 | 0,9 | 2,3 | 0,9 | 1,9 | 0,5 | 0,8 | ||||||||||
3 | 1,2 | 2,7 | 1,2 | 2,4 | 0,6 | 1,0 | ||||||||||
4 | 1,5 | 3,2 | 1,5 | 2,9 | 0,7 | 1,0 | ||||||||||
5 | 1,7 | 3,5 | 1,8 | 3,3 | 0,8 | 1,1 | ||||||||||
6 | 2,0 | 3,8 | 2,1 | 3,6 | 0,8 | 1,2 | ||||||||||
7 | 2,2 | 4,1 | 2,3 | 4,0 | 0,9 | 1,2 | ||||||||||
8 | 2,4 | 4,4 | 2,6 | 4,3 | 1,0 | 1,3 | ||||||||||
9 | 2,6 | 4,6 | 2,8 | 4,7 | 1,0 | 1,4 | ||||||||||
10 | 2,9 | 4,8 | 3,1 | 4,9 | 1,1 | 1,4 | ||||||||||
11 | 3,0 | 5,0 | 3,3 | 5,3 | 1,1 | 1,5 | ||||||||||
12 | 3,2 | 5,2 | 3,5 | 5,5 | 1,2 | 1,5 | ||||||||||
13 | 3,4 | 5,4 | 3,7 | 5,8 | 1,2 | 1,6 | ||||||||||
14 | 3,6 | 5,6 | 4,0 | 6,1 | 1,3 | 1,6 | ||||||||||
15 | 3,8 | 5,8 | 4,2 | 6,4 | 1,3 | 1,6 | ||||||||||
16 | 4,0 | 5,9 | 4,4 | 6,6 | 1,4 | 1,7 | ||||||||||
17 | - | - | - | - | 1,4 | 1,7 | ||||||||||
18 | - | - | - | - | 1,4 | 1,7 | ||||||||||
19 | - | - | - | - | 1,4 | 1,7 | ||||||||||
20 | - | - | - | - | 1,5 | 1,7 | ||||||||||
V. Тарвузни ташишда табиий йўқотиш нормативлари | ||||||||||||||||
Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | Ташиш давомийлиги, кун (24 соат) | Юк оғирлигига нисбатан % ҳисобида табиий йўқотиш нормативлари | |||||||||||||
3 кунгача | 0,7 | 15 | 3,2 | |||||||||||||
4 | 1,2 | 16 | 3,3 | |||||||||||||
5 | 1,5 | 17 | 3,4 | |||||||||||||
6 | 1,8 | 18 | 3,4 | |||||||||||||
7 | 2,1 | 19 | 3,5 | |||||||||||||
8 | 2,3 | 20 | 3,6 | |||||||||||||
9 | 2,4 | 21 | 3,7 | |||||||||||||
10 | 2,6 | 22 | 3,7 | |||||||||||||
11 | 2,7 | 23 | 3,8 | |||||||||||||
12 | 2,9 | 24 | 3,9 | |||||||||||||
13 | 3,0 | 25 | 3,9 | |||||||||||||
14 | 3,1 |
Маҳсулот номи | Табиий йўқотиш нормативи, % | |||
куз | қиш | баҳор | ёз | |
Кечки картошка | 0,45 | 0,27 | 0,27 | 0,36 |
Эртаки картошка | - | - | - | 0,68 |
Ўрта ва кечки оқбош карам, қизил карам, савой, кольраби | 0,63 | 0,54 | 0,63 | 0,72 |
Эртаки брюсель карами, оқ бош карам | 0,63 | 0,54 | 0,99 | 1,12 |
Илдизмевалар (ош лавлаги, сабзи, турп ва бошқ.) | 0,90 | 0,63 | 0,45 | 0,81 |
Илдизмевалар кўкат ҳолида (ёши ва ўстириб етиштирилгани) | 1,08 | 0,81 | 0,90 | 1,35 |
Редиска | 0,72 | 0,54 | 0,99 | 0,99 |
Барра кўкатлар (салат барги, исмалоқ, шивит, шавел, кашнич, сельдерей, пастернак, хрен ва бошқ.), дуккаклилар (нўхат ва ловия қўзоқлари (стручок) ва бошқ.) | 1,53 | 1,17 | 1,35 | 1,62 |
Кўк пиёз, порей пиёзи, кўк саримсоқ | 0,90 | 0,81 | 1,08 | 1,17 |
Пиёз | 0,35 | 0,32 | 0,45 | 0,72 |
Саримсоқ | 0,45 | 0,36 | 0,45 | 0,72 |
Маккажўхори сўтаси (сут-мум пишиқлик даврида) | 0,63 | - | - | 0,72 |
Очиқ ер ва иссиқхона бодринги | 0,63 | 0,63 | 0,63 | 0,81 |
Помидор (қизил пўстли ва қўнғир) | 0,52 | 0,72 | 0,62 | 0,72 |
Бақлажон, кабачка, чучук ва аччиқ қалампир, патиссон | 0,63 | 0,54 | 0,81 | 1,03 |
Полиз маҳсулотлари (тарвуз, қовун, ошқовоқ) | 0,45 | 0,36 | 0,36 | 0,54 |
Уруғли мевалар (олма, нок, беҳи ва бошқ.) | 0,41 | 0,34 | 0,34 | 0,65 |
Данакли мевалар (олча, гилос, олхўри, ўрик, шафтоли ва бошқ.) | 0,86 | 0,48 | 0,48 | 0,86 |
Анор | 0,72 | 0,48 | 0,48 | 0,72 |
Хўжағат (малина), ертут ва қулупнай | 1,05 | - | 1,05 | 1,33 |
Узум, қорағат | 0,76 | 0,48 | 0,48 | 0,95 |
Барча турдаги қўзиқоринлар | 1,26 | 1,26 | 1,26 | 1,26 |
Мандарин | 0,13 | 0,13 | - | - |
Апельсин | 0,13 | 0,13 | 0,29 | 0,29 |
Ананас | 0,38 | 0,38 | 0,38 | 0,38 |
Банан | 0,48 | 0,48 | 0,48 | 0,48 |
Лимон | 0,13 | 0,13 | 0,29 | 0,29 |
Грейпфрут | 0,19 | 0,19 | 0,40 | 0,40 |