T/r | Yuk nomi |
1. | Muzlatilgan yuklar (go‘sht, kalla-pocha, ichak-chovoq, go‘sht, qush, baliq, shpig, tuxumli muzlatilgan mahsulotlar) |
2. | Sariyog‘ |
3. | Eritilgan mol yog‘i, eritilgan yog‘ |
4. | Yangi va pasterizatsiyalangan sut, sut mahsulotlari (yogurt, kefir, qaymoq va yangi pishloq) |
5. | Birlamchi qayta ishlash zavodidan tashiladigan sut |
6 | Muzqaymoq |
7. | Achitqi (Drojji) |
8. | Mayonez |
9. | Margarin |
10. | Turli pishloqlar |
11 | Yashiklardagi yengil tuzlangan seld |
12. | Sovutilgan, muz bilan aralashtirilgan baliq |
13. | Issiq dudlangan muzlatilgan baliq |
14. | Kolbasalar va qaynatilgan kolbasa mahsulotlari |
15. | Tez muzlatilgan go‘sht, baliq, pazandalik mahsulotlari, meva va reza mevalar, quyultirilgan meva sharbatlari |
Mahsulotlar guruhi | |
A guruhi) o‘simliklardan tayyorlangan mahsulotlar | |
1) Sovutilgan mahsulotlar | |
1. | Qishki olmalar |
2. | Qishki noklar |
3. | Uzum |
2) Sovutilgan mahsulotlar | |
1. | Yozgi va kuzgi olmalar va noklar |
2. | O‘rik va shaftolilar |
3. | Olxo‘ri |
4. | Uzum |
5. | Olcha va gilos |
6. | Krijovnik |
7. | Qorag‘at |
3) Sovutilgan mahsulotlar | |
1. | Qo‘ng‘ir va pushti rang pomidorlar |
2. | Oq po‘stli karam |
B guruhi) hayvonlardan olingan mahsulotlar | |
1) Muzlatilgan va sovutilgan mahsulotlar | |
1. | Muzlatilgan go‘sht |
2. | 1-toifali muzlatilgan kalla-pocha, ichak-chovoq mahsulotlari (jigar, buyrak, yurak, miya, tillar, elin, dumlar, nimtalangan go‘sht), idishga solingan miyadan tashqari |
3. | Bloklarda muzlatilgan go‘sht va kalla-pocha, ichak-chovoq, |
4. | Muzlatilgan qush |
5. | moy — shpig |
6. | Muzlatilgan tuxum mahsulotlar |
2) Sovutilgan mahsulotlar | |
1. | Tuxum |
2. | Germetik tunuka va shisha idishlardagi konservalar |
V guruhi) qayta ishlangan mahsulotlar: sut mahsulotlari, turli yog‘lar, kolbasa mahsulotlari, pishloqlar va boshqalar | |
G guruhi) tirik o‘simliklar: ko‘chatlar, gullar va boshqalar | |
D guruhi) quritilgan mahsulotlar | |
1. | Quritilgan tuxum mahsulotlari |
2. | Quruq quymoq |
3. | Quruq sut |
4. | Yog‘sizlantirilgan quruq sut |
5. | Quruq mevalar |
6. | Yong‘oqlar |
7. | Quyuqlashtirilgan sut |
8. | Germetik tunuka idishdagi quyuqlashtirilgan sut |
9. | Germetik tunuka va shisha idishlardagi konservalar |
Bajarilayotgan ishlar nomi | Texnik xususiyat, qisqa ta’rif |
Transport vositasini umumiy tekshirish: Izolatsiyalovchi qatlam tuzilishining umumiy xususiyati; Izolatsiyalash usuli, devorlar turi va holati; Izotermik to‘siqning saqlanish holati; Devorlar qalinligi. | Ekspert tomonidan ko‘rikdan o‘tkazish yo‘li bilan amalga oshiriladi. Aniqlangan kamchiliklar, e’tirozlar ko‘rik bayonnomasida qayd etiladi |
Havo o‘tkazmasligini tekshirish | Teshiklardan qarama-qarshi tomondan yorug‘lik tushishini tekshirish. Bu jarayon ekspert tomonidan bajariladi. |
Tashqi harorat | 30 | 29 | 28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | Sº |
C,F toifalar | 360 | 350 | 340 | 330 | 320 | 310 | 300 | 290 | 280 | 270 | 260 | 250 | 240 | 230 | 220 | 210 | daqiqa |
B,E toifalar | 270 | 262 | 253 | 245 | 236 | 228 | 219 | 211 | 202 | 194 | 185 | 177 | 168 | 160 | 151 | 143 | daqiqa |
A,D toifalar | 180 | 173 | 166 | 159 | 152 | 145 | 138 | 131 | 124 | 117 | 110 | 103 | 96 | 89 | 82 | 75 | daqiqa |